Αφράτο σοκολατοπρωινό
2013-06-26- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
75γρ.αλεύρι
2κ.σ.σόδα φαγητού
200γρ.κουβερρτούρα
1σφηνάκι κονιάκ
3αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
150γρ.ζάχαρη
150γρ.γιαούρτι
1βανίλια
Αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
Ζάχαρη άχνη και κακάο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα. Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα και το κονιάκ. Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας, έπειτα το γιαούρτι, στη συνέχεια το μείγμα αλευριού και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε πολύ ελαφριά να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά η μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο. Το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.