Loader

Αφράτοι ρεβυθοκεφτέδες

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά  

 

250γρ.ρεβύθια βρασμένα και πολτοποιημένα στο multi

100αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

2αυγά, χωρισμένα οι κρόκοι από τα ασπράδια

150ml γάλα

1κ.σ.κόλιανδρο σκόνη

Χυμό 1 λεμονιού

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ταχίνι

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια στο μείγμα μας μαζί με τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το καγιέν και αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν και μέσα. Τους κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε σκέτους ή με κάποιο δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *