Loader

Αφράτα γεμιστά ψωμάκια

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1κιλό αλεύρι

2κ.σ.μαγιά σκόνη

1κ.γλ.αλάτι

1/2κ.γλ.ζάχαρη

2ποτήρια χλιαρό νερό

Σουσάμι για το πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

15ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι , κομμένες σε ροδέλες

1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νη

Λίγο πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον στην άκρη. Κατόπιν βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ζυμώνουμε μέχρι να ποκτήσουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη και έπειτα το μοιράζουμε στα 4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το ? της γέμισης. Το κλείνουμε και το πλάθουμε να σχηματιστεί ένα στρογγυλό καρβελάκι. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας και τα ακουμπάμε στα ψωμάκια. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *