Loader

Αυγά menemen

2014-09-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 25λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Mπανανογλυκό με καρύδα

  • Κέικ μερέντα μπανάνα χωρίς αλεύρι

2/9/14

Το φαγητό των παιδικών μου χρόνων, φτιαγμένο από τη γιαγιά μου, γνωστό ως αυγά με ντομάτα εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια( και στις γνώσεις μου) με πολλές ονομασίες αλλά και παραλλαγές. Στραπατσάδα, καγιανάς, scrambled eggs, πιπεράδα, Shakshouka και τελευταία, menemen. Αυγά menemen σήμερα , ένα πιάτο της γειτονικής μας Τουρκίας που συνηθίζεται για πρωινό ,αλλά όχι μόνο. Βασικά συστατικά, η ντομάτα, τα αυγά και η πράσινη πιπεριά. Ελαφρύ, εύκολο και λατρεμένο. Απολαύστε το!

menemen (4) menemen (7)

Ingredients

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές ,ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • Μια πρέζα θυμάρι

Method

Step 1

Βουτάμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 2 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.

Step 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Step 3

Ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-5 λεπτά, ανάλογα πόσο ρευστό ή συμπαγές θέλουμε το μείγμα, σε χαμηλή φωτιά.

Step 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

 

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *