Αυγά πάνω σε λαχανικά
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2αυγά
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.ρίγανη
80γρ.φέτα θρυμματισμένη
1κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλ/νη (ή ότι πιπεριά έχετε)
5-6ντοματίνα ολόκληρα
2-3φέτες γαλοπούλα ζαμπόν ψιλ/νη(προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά και κλείνουμε τη φωτιά. Το μεταφέρουμε σε πυρεξάκι και ρίχνουμε τη γαλοπούλα ,αν την χρησιμοποιήσουμε, σε διάφορα σημεία. Κάνουμε με ένα κουτάλι 2 λακουβίτσες και σπάμε σε κάθε μια από 1 αυγό. Διασκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ψημένο ψωμάκι.