Loader

Ατομικά σουφλεδάκια πατάτας

2013-06-03
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

3πατάτες βρασμένες

150ml κρέμα γάλακτος

3κ.σ.βούτυρο

2αυγά χτυπημένα

Αλατοπίπερο

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

3κρεμμυδάκια φρέσκα

3κ.σ.φρυγανιά τρίμμα

Method

Step 1

Πιέζουμε τις πατάτες σε πουρέ και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε ατομικά σουφλεδάκια και μοιράζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα στην κορυφή και τοποθετούμε τα σουφλεδάκια σε ταψί βαθύ. Γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση τους περίπου και αφού τα καλύψουμε με λαδόκολλα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Τρώγονται μόνα τους ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό κάποιου ψητού κρέατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *