Loader

Αρωματικό λιόψωμο ρολό

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1πρέζα αλάτι

1πρέζα ζάχαρη

1κ.γλ.ρίγανη

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

3κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 ½ φλ.γκούντα

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

4φέτες σαλάμι μπύρας ψιλ/νο

15ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακούβα. Ρίχνουμε το αλάτι , τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη ρίγανη στο κέντρο και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε καλά και με τα 2 χέρια κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά. Αλευρώνουμε καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου τη γέμιση και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Το κόβουμε σε λωρίδες πιο στενές από 1 δάχτυλο και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.