Loader

Αρωματική ρυζοσαλάτα με jasmin

2013-06-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

1 ½ φλ.ρύζι jasmine βρασμένο και ανακατεμένο με 1κ.σ.σουσαμέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
1/2φλ.μανιτάρια
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
2κ.σ.soya sauce
12ντοματίνια ολόκληρα
1/3φλ.λευκό ξηρό κρασί
Σουσαμέλαιο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το σουσαμέλαιο σε wok ή κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σκόρδο,τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφού το απορροφήσει λίγο αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Προσθέτουμε το ρύζι και κλείνουμε τη φωτιά. Ραντίζουμε με τη σόγια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *