Loader

Αρνί tandoori

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  


1αρνίσιο μπούτι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑNDOORI
2κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1πιπεριά τσίλι ψιλ/νη
1κ.σ.κόλιανδρο κοπανισμένο
Χυμό 1 λεμονιού
Λάδι
Αλατοπίπερο
200γρ.γιαούρτι στραγγιστό
2κ.σ.πελτές ντομάτας
1κ.σ.garam masala (θα βρείτα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στους πάγκους με τα ασιατικά προιόντα)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το tandoori. Βάζουμε το μπούτι στη γάστρα και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και συμπληρώνουμε και ελάχιστο νεράκι. Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε το κρέας με αυτό το μείγμα από την προηγούμενη μέρα. Ψήνουμε στο φούρνου στους 250C για 2 ώρες. Tips: *Το tandoor είναι ένας ειδικός φούρνος από πυλό που ψήνει με κάρβουνα σε υψηλές θερμοκρασίες. Τους χρησιμοποιούν κυρίως στις Ινδίες άλλα και σε πολλές χώρες της Ασίας. **Το tandoori είναι μια πάστα από γιαούρτι και μείγμα μπαχαρικών στο οποίο μαρινάρονται τα κρέατα πριν ψηθούν στον ειδικό φούρνο. Μπορούμε ωστόσο να την χρησιμοποιήσουμε σε κοτόπουλο ή γαρίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *