Loader

Αρνίσια σουτζουκάκια σουβλάκι με γλυκόξινο λάχανο

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
500γρ.κιμάς αρνίσιος
1 αυγό
1φλ.φρυγανιά τριμμά
1 πιπεριά τσίλι ψιλ/νη
1 κρεμμύδι τριμμένο
3κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
1κ.γλ.κύμινο
1κ.σ. γαρύφαλλο σκόνη
1σκελ.σκόρδο λιωμένο
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ
3κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2κ.σ. ζάχαρη καστανή
3φλ.κόκκινο λάχανο ψιλ/νο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζω το λάχανο. Ρίχνω σε αντικολλητικό τη ζάχαρη και το ξύδι, να λιώσει τη ζάχαρη. Ρίχνω και το λάχανο και το αφήνω να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και σβήνω τη φωτιά. Για τα σουτζουκάκια ανακατεύω καλά όλα τα ύλικα. Βρέχω λίγο τα καλαμάκια για να μην καούν στο ψήσιμο και πλάθουμε πάνω τους κεφτεδάκια μακρόστενα. Τα πιέζουμε πάνω στα καλαμάκια να πάρουν οβάλ σχήμα. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200C για 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με το γλυκόξινο λάχανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *