Αποδομημένη πίτα του βοσκού
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία
(4 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
2μεγάλες πατάτες
1/3φλ.γάλα
2κ.σ.βούτυρο
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
600γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1αυγό
Αλατοπίπερο
1κ.σ.worcestershire sauce
1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2κ.σ.βούτυρο
3κ.σ.αλεύρι
400ml ζωμός κρέατος
1κ.σ.soya sauce
1κ.σ.worcestershire sauce
2φλ.ανάμικτα λαχανικά βρασμένα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Λιώνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε σε ζεστό μέρος. Εντωμεταξύ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το αλεύρι και το λάδι. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα κρατάμε και αυτά σε ζεστό μέρος. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο για τη σάλτσα και ρίχνουμε σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Για το σερβίρισμα Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο μια γενναιόδωρη ποσότητα πουρέ. Διασκορπίζουμε πάνω το μπόλικα λαχανικά και 5-6 κεφτεδάκια στην κορυφή. Περιχύνουμε με 2-3κουταλιές από τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.