Loader

Ανοιχτή πίτα με κρούστα γιαουρτιού

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1φύλλο σφολιάτας
5αυγά βρασμένα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
150γρ.μανιτάρια σε φέτες
150γρ.ρεγκάτο τριμμένο
150γρ.ζαμπόν ψιλ/νο
3κ.σ.πεκορίνο τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
400γρ.γιαούρτι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.κορν φλάουρ
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σωτάρουμε σε αντικολλητικό με λίγο λάδι τα μανιτάρια. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε μέσα τη σφολιάτα. Απλώνουμε πάνω της τις φετούλες του αυγού (κόβονται πολύ πολύ λεπτές με το ειδικό μηχάνημα κοψίματος αυγού). Αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω απλωνουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε το ρεγκάτο . Απλώνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε το πεκορίνο. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα και με τα δάχτυλα μας τις αλείφουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πίτας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *