Loader

Ανοιχτά burgers της στιγμής

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  


Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
Μπιφτεκάκια (όπως τα κάνει ο καθένας σπίτι του)
Φύλλα μαρουλιού
Μαγιονέζα, κέτσαπ ή άλλα σάλτσα της αρεσκείας μας
Ροδέλες ντομάτας
Φέτες γκούντα
Κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Βούτυρο
Καστανή ζάχαρη
Balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε στην τοστιέρα τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε σε πιατέλα ή πιατό. Τις αλείφουμε με τη σάλτσα της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα μαγιονέζα. Τοποθετούμε ένα φύλλο μαρουλιού και μια ροδέλα ντομάτας στο καθένα. Από πάνω ακουμπάμε το μπιφτεκάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μελώσουν και ραντίζουμε με το ξύδι. Μόλις τα κρεμμύδια μας καραμελώσουν, κλείνουμε τη φωτιά. Βάζουμε μια φέτα τυριού πάνω στο μπιφτέκι μας και από πάνω απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ιδανικό για παιδικά πάρτυ ή βραδινό γεύμα με τα μπιφτεκάκια που μας περίσσεψαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *