Loader

Ανοιξιάτικο antipasto

2013-06-01
  • Servings: 2
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

 

7πιπεριές κέρατο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Ξύδι

3σκελ.σκόρδο

Χταπόδι κονσέρβας ή σπιτικό ξυδάτο

1μεγάλη ντομάτα ψιλ/νη

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Διάφορα κριτσίνια ή παξιμάδια

2βραστά αυγά κομμένα στα 4

Κεφτεδάκια (προαιρετικά ή ότι άλλο προτιμάμε)

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να αρχίζει να σκάει και να μαυρίζει η πέτσα τους. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε σε ένα καθαρό σακουλάκι τροφίμων ή polybag. Το κλείνουμε καλά και αφήνουμε τις πιπεριές 15 λεπτά. Ανοίγουμε το σακουλάκι και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις ραντίζουμε με 2/3 του φλιτζανιού λάδι και 1/3 ξύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο για να πάρουν μυρωδιά και λίγο αλατοπίπερο αν θέλουμε και τις φυλάμε έως και 15 μέρες στο ψυγείο. Για το αντιπάστο τις βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα και ακουμπάμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε όσες θέλουμε. Δίπλα τοποθετούμε τις ντομάτες με τα αυγά , διασκορπίζοντας τα φρέσκα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το χταποδάκι, τα κεφτεδάκια και τα κριτσίνια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *