Ανοιξιάτικο antipasto
2013-06-01- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
7πιπεριές κέρατο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ξύδι
3σκελ.σκόρδο
Χταπόδι κονσέρβας ή σπιτικό ξυδάτο
1μεγάλη ντομάτα ψιλ/νη
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Διάφορα κριτσίνια ή παξιμάδια
2βραστά αυγά κομμένα στα 4
Κεφτεδάκια (προαιρετικά ή ότι άλλο προτιμάμε)
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να αρχίζει να σκάει και να μαυρίζει η πέτσα τους. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε σε ένα καθαρό σακουλάκι τροφίμων ή polybag. Το κλείνουμε καλά και αφήνουμε τις πιπεριές 15 λεπτά. Ανοίγουμε το σακουλάκι και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις ραντίζουμε με 2/3 του φλιτζανιού λάδι και 1/3 ξύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο για να πάρουν μυρωδιά και λίγο αλατοπίπερο αν θέλουμε και τις φυλάμε έως και 15 μέρες στο ψυγείο. Για το αντιπάστο τις βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα και ακουμπάμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε όσες θέλουμε. Δίπλα τοποθετούμε τις ντομάτες με τα αυγά , διασκορπίζοντας τα φρέσκα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε το χταποδάκι, τα κεφτεδάκια και τα κριτσίνια και σερβίρουμε.