Loader

Αναποδογυριστή μηλόπιτα με καραμέλα

2013-07-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

4μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Χυμό 1 λεμονιού

90γρ.βούτυρο

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

1φλ.ζάχαρη

1κ.γλ.κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

2 ½ φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1κ.γλ.κανέλα

1πρέζα αλάτι

3/4φλ.ζάχαρη

1βανίλια

3αυγά

120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί

1/2φλ.γάλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τα μήλα σε μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μήλα για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε 1/3φλ.νερό μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για3-4 λεπτά μέχρι να γίνει καραμέλα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα την καραμέλα. Από πάνω στρώνουμε τα μήλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι αν βυθίζουμε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο και την σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *