Έξτρα τυρένια πίτσα
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300γρ.αλεύρι
220γρ.βούτυρο σε κομματάκια
1πρέζα αλάτι
4-5κ.σ.νερό χλιαρό
70γρ.γκούντα ή ρεγκάτο ή παρμεζάνα τριμμένη (ή ότι τυράκι έχετε)
100γρ.τυρί κρέμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2φλ.καλαμπόκι από κονσέρβα
1κ.γλ.ρίγανη
Κέτσαπ
Τυρί τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκανίτσα με τελευταίο το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν λαδώνουμε ένα ταψάκι και αφού απλώσουμε μέσα ομοιόμορφα το ζυμαράκι μας , το αλείφουμε περιφερειακά με το τυρί κρέμα. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτσας με την κέτσαπ και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Διασκορπίζουμε πάνω τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και την πιπεριά. Ρίχνουμε το τυρί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.