Loader

Ιταλική ελιοσαλάτα

2013-11-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

19/11/13

Ετοιμάζοντας αυτή την πικάντικη ελιοσαλάτα συνειδητοποίησα πόσο αγχολυτικό είναι το να ψιλοκόβεις πράγματα. Τι μεγάλη ψυχοθεραπεία είναι το chopping, αλλά και το ζύμωμα και γενικά όλες οι ψιλοδουλειές της κουζίνας. Όταν αυτό συνδυάζεται με γευστικά καλό αποτέλεσμα και άρα χορτάτο στομάχι τότε όλα είναι ωραία!

Ελιοσαλάτα ιταλική αλλά και ελληνική και μεσογειακή , μην τα ξαναλέμε, σίγουρα πάντως επίκαιρη. Οι ελιές στα φόρτε τους αυτή την περίοδο αφού με όσους μιλήσω, όλο και κάπου για συγκομιδή ελιάς έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες.

Την σερβίρουμε με τα πάντα και την προσφέρουμε σε ωραία διακοσμημένο βαζάκι για τις γιορτές, στα πλαίσια δώρων αγάπης που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης! Τουλάχιστον θα πιάσει τόπο!

Συστατικά  

2/3 του φλιτζανιού  ελιές πράσινες , χωρίς κουκούτσι

¼ του φλιτζανιού κουνουπίδι τουρσί

2 πιπεριές κέρατο ψημένες ή Φλωρίνης από βάζο

¼ του φλιτζανιού σέλερι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής τις ελιές, το σέλερι, τις πιπεριές, την κάππαρη, το σκόρδο, το κουνουπίδι και τη ρίγανη. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά τα βάζουμε όλα στο multi και πατάμε το κουμπί 2-3 φορές, ώστε να μην λιώσουν αλλά να ψιλοκοπούν.

Βήμα 3

Τα μεταφέρουμε σε σκεύος με καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε ή όλο το βράδυ. Ιδανικό πάνω σε πράσινη σαλάτα ή σε ζυμαρικά μαζί με μυζήθρα ή φέτα τριμμένη αλλά και μέσα σε sandwich ή burger.

Προσαρμογή συνταγής :

http://ohmyveggies.com/recipe-grilled-portabella-muffuletta-sandwich/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *