Loader

Ψητά pancakes με ανθότυρο

2015-07-07
  • Μερίδες: 3-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

7/7/15

Ψητά pancakes με ανθότυρο για ένα υγιεινό σνακ που θα γίνει ανάρπαστο!

bkdtiganopita (1) bkdtiganopita (5)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι και επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το νερό και το μέλι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να απορροφήσει το αλεύρι ποσότητα από τα υγρά και να γίνει πιο τραγανή η πίτα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το ανθότυρο, κρατώντας λίγο για το τέλος και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι τα πλαϊνά και αρκετά μεγάλο ώστε να απλώσει το μείγμα και να έχουμε μια λεπτή πίτα. Διασκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε , ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο μέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *