Loader

Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας

2015-04-26
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/5/15

Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας για έναν ανοιξιάτικο μεζέ που μας οδηγεί σταδιακά στο καλοκαίρι μέσω των αισθήσεων.

tapenoctapus (1) tapenoctapus (6)

Συστατικά  

850gr. χταπόδι

¼ του φλιτζανιού tapenade λιαστής ντομάτας

Αλατοπίπερο

Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

 Για το tapenade λιαστής ντομάτας(2 φλιτζάνια):

1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών

¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

4-5 φιλέτα αντζούγιας

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το tapenade στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν χωρίς να λιώσουν. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, φρυγανισμένο ψωμί ή όπως προτιμάμε και το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια, πλοκάμια και κεφάλι. Το ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 14-16 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μοιράζουμε πάνω το tapenade και το αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *