Loader

Τριφτή καροτόπιτα με φέτα και φιστίκια Αιγίνης

2015-05-04
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

4/5/15

Τριφτή καροτόπιτα με φέτα και φιστίκια Αιγίνης είναι η ιδανική χρήση των καρότων που μας έχουν μείνει καιρό στο ψυγείο. Ένα νόστιμο, υγιεινό, σπιτικό σνακ για τις ώρες τις λιγούρας.

savcarrotpie (1) savcarrotpie (3)

Συστατικά

  • 4 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
  • 5-6 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
  • 1 κουταλιά της σούπας chia seeds
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 100gr.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα αυγά , τη φέτα και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ελαφρά λαδωμένη και αυτή. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή τα δάχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε ή σερβίρουμε αμέσως. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *