Loader

Σπαράγγια με 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και κουκουνάρι

2015-05-23
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

31/5/15

Σπαράγγια με 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και κουκουνάρι γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!

aspaonions (1) aspaonions (3)

Συστατικά

  • 1 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Απλώνουμε τα σπαράγγια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύδι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και το κουκουνάρι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *