Loader

Σπαλομπριζόλα με πατάτες φούρνου

2014-01-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 10
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

10 έχουν βαθμολογήσει

26/01/14

Το έχω περιορίσει αρκετά το κρεατάκι στην διατροφή μου τελευταία είναι η αλήθεια. Ομολογουμένως όμως δεν μου έχει λείψει καθόλου, αφενός γιατί ήταν επιλογή μου και αφετέρου γιατί τα πιάτα λαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων που σας παρουσιάζουμε από το cookmania, είναι τόσο πλούσια, γευστικά και χορταστικά που δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο. Σήμερα κατ’ εξαίρεση (γενικά από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει σπίτι μας να τρώμε με τον καλό μου το ίδιο φαγητό)έκανα Σπαλομπριζόλα με πατάτες φούρνου και δεν το μετάνιωσα λεπτό, αρχίζοντας από τις μυρωδιές που διασκορπίστηκαν στο χώρο κατά το ψήσιμο και τελειώνοντας με τρίψιμο κοιλιάς- στομαχιού από ευχαρίστηση, τουλάχιστον για κανα δίωρο. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε την σήμερα κιόλας.

spalomprizola (4)

Συστατικά  

1 μεγάλη σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, περίπου 400gr.

Πατάτες κομμένες για φούρνο

Για τη μαρινάδα:

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 κλαδιά φρέσκιας ρίγανης

2-3 κλαδιά φρέσκο δενδρολιβανο

1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο ή ότι έχουμε

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Τοποθετούμε το κρέας σε σκεύος με καπάκι και περιχύνουμε με αυτό τη μαρινάδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Όταν είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο, διασκορπίζουμε σε ταψί τις πατάτες και ακουμπάμε από πάνω τη μπριζόλα. Εγώ την ακούμπησα πάνω σε σχάρα ώστε να ψήνεται ακριβώς πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και 1 ποτήρι νερό , για αρχή.

Βήμα 3

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C και ψήνουμε για 2- 2 ½ ώρες περίπου. Στο διάστημα αυτό γυρνάμε μια δυο φορές τη μπριζόλα πάνω στη σχάρα ή στις πατάτες, τσεκάρουμε τα υγρά, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό και με ένα πινέλο μπορούμε να αλείφουμε σε κάθε γύρισμα της μπριζόλας με ζουμί από το ταψί.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με τις πατάτες και σάλτσα από το ταψί και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *