Loader

Σολομός με κρούστα από chips

2015-07-30
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/7/15

Τραγανός, βελούδινος, αλμυρός και γλυκός συνάμα, ο σημερινός σολομός με κρούστα από chips μπορεί να γίνει εθιστικός, όσο το αγαπημένο μας σνακ , τα πατατάκια δηλαδή, αλλά και αρκετά σοφιστικέ για ένα επίσημο τραπέζι.

chipscrustsalmon (1) chipscrustsalmon (4)

Συστατικά

  • 2 φέτες σολομού (περίπου 250gr. η κάθε μια)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια μαρμελάδα εσπεριδοειδών
  • 1 φλιτζάνι πατατάκια θρυμματισμένα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C όσο προετοιμάζουμε τον σολομό.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα και τη φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού από όλες τις πλευρές και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το μείγμα μουστάρδας- μαρμελάδας και διασκορπίζουμε από πάνω τα πατατάκια.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο αφού τον χαμηλώσουμε στους 190C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *