Loader

Πιτσοστριφτάρια με pesto και γαλοπούλα

2015-09-12
  • Ποσότητα: 8-10 στριφτάρια
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

14/9/15

Πιτσοστριφτάρια με pesto και γαλοπούλα δεν είναι τίποτα άλλο από αφράτα μπαστουνάκια, αξιοποιώντας τη ζύμη πίτσας που έμεινε. Θα συνοδεύσει τη μπύρα ή το κρασί μας αλλά θα ξετρελάνει και τους μικρούς μας φίλους. Το pesto θα δώσει την αίσθηση του σκορδόψωμου χωρίς την βαριά του γεύση και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εξαρτώνται στη δική σας έμπνευση.

pestopizzarolls (1) pestopizzarolls (6)

Συστατικά

  • ½ δόση ζύμη πίτσας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό
  • Φέτες γαλοπούλας , κοτόπουλου ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
  • Τυρί τριμμένο και ντοματίνια για το κέντρο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνουμε μέσα τη ζύμη όπως θα κάναμε και με τη πίτσα.

Βήμα 2

Απλώνουμε πάνω της το pesto και κυκλικά ή όπως μας αρέσει τις φέτες γαλοπούλας. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι μικρά κομμάτια όπως κάνουμε στην ψημένη πίτσα, χωρίς να φτάσουμε στο κέντρο του ταψιού , όπου θα αφήσουμε ένα νοητό κύκλο, για βάση των στριφταριών μας.

Βήμα 3

Τα στριφογυρίζουμε προσεχτικά χωρίς να τα κόψουμε από την υπόλοιπη ζύμη. Στο νοητό κύκλο που θα υπάρχει στο κέντρο, μπορούμε να πασπαλίσουμε τυρί της αρεσκείας μας ή να τοποθετήσουμε ντοματίνια ή άλλα διαθέσιμα υλικά της προτίμησης μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *