Loader

Πασχαλινή τάρτα με σπανάκι και βραστά αυγά

2014-04-16
  • Ποσότητα: 8 ή 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

20/4/14

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Μια πασχαλινή τάρτα με σπανάκι και βραστά αυγά έχουμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα εμπνευσμένη από τις αντίστοιχες ιταλικές τάρτες του Πάσχα, καθότι περιέχει ρικότα αλλά και από τα κόκκινα αυγουλάκια που έχουμε αρχίσει να τσουγκρίζουμε από χθες βράδυ. Μια πρόταση όχι μόνο για το σημερινό τραπέζι όμως, αφού τα αυγά του Πάσχα «βασανίζουν» πολλά σπίτια και νοικοκυρές ως προς την αξιοποίηση τους. Εύγεστη, ελαφριά και με την καθοδήγηση του ZannetCooks, φυσικά πανεύκολη!

eastereggsptart (1) eastereggsptart (5) eastereggsptart (9)

Συστατικά

  • ½ κιλό σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250gr. Ρικότα ή ανθότυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο και 2 βραστά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 4
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μια δόση ζύμη για τάρτα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε με τη σειρά τα φρέσκα κρεμμύδια, το σπανάκι, το κολοκυθάκι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα 2

Βάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά από τα υγρά του και να κρυώσει. Κατόπιν το ανακατεύουμε με το χτυπημένο αυγό, το αλεύρι, τη ρικότα, τη μισή γραβιέρα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Αλείφουμε με λίγο λάδι μια βάση για τάρτα (επιφάνεια και τοιχώματα)και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη να ακουμπήσει παντού. Στρώνουμε τη γέμιση και κυκλικά τοποθετούμε τις φέτες του αυγού πάνω στη γέμιση. Στα κενά του αυγού τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45- 50 λεπτά.

Βήμα 4

Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε 8 ή 12 τεμάχια όπως και την πίτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *