Loader

Παξιμάδια ντομάτας με ρίγανη

2014-08-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

27/8/14

Παξιμάδια ντομάτας με ρίγανη, από μπαγιάτικο ψωμί. Δοκίμασα κάτι παρόμοιο, του εμπορίου, φέτος στις διακοπές και έτσι μου ήρθε η ιδέα. Το σερβίρανε συνοδευτικό για το κρασί με τοπική γραβιέρα και με ενθουσίασε , καθότι έχω γίνει και λάτρης των απλών γεύσεων.Σκέφτηκα λοιπόν γιατί να μην το φτιάξουμε σπίτι με ψωμάκι που έμεινε και με μια ζουμερή ντομάτα. Σνακ από σπίτι.

paksimadiantomatas (6) paksimadiantomatas (7)

Συστατικά

  • 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

Βήμα 2

Τρίβουμε την ντομάτα και την ρίχνουμε πάνω στο ψωμί.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και ζάχαρη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά , αλλά προσεχτικά να μην διαλυθεί το ψωμί, μόλις υγρανθεί.

Βήμα 4

Ακουμπάμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, την μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε στο γκριλ στους 100-120C, για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να στεγνώσει.

Βήμα 5

Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα, μέχρι να κρυώσουν , ώστε να φύγει εντελώς η υγρασία και να γίνουν πιο τραγανά. Τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία, για πολλές μέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *