Loader

Νοστιμιά από πιπεριές και αποθήκευση για το χειμώνα

2013-10-19
  • Ποσότητα: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

19/10/13

Σάββατο πρωί! Στο σπίτι μας αυτό σημαίνει πρωινή βόλτα του σκύλου, καφεδάκι και πρωινό γεύμα (απαραίτητο) και φυσικά χαζολόγημα στο internet. Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή..δεν είναι πράγματα (όπως λένε και στον ΑΝΤ1), για μένα τα ωραιότερα πράγματα είναι στιγμές! Στιγμές χαλάρωσης και αγάπης με τους ανθρώπους της καρδιάς μας!

Σήμερα έχουμε τραπέζι σπίτι σε κάτι φίλους. Από νωρίς για καφεδάκι, αργότερα φαγητό και ταινιούλες μέχρι όσο αντέξουμε. Είναι αυτά τα μαζέματα που μου αρέσουν γιατί μπορώ να αναπτύξω όλο το μαγειρικό μου οίστρο.

Από γλυκιές  λιχουδιές για τον καφέ, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο, σαλάτα, γλυκό για μετά και ότι άλλο προκύψει! Δηλαδή cookMANIA!!

Η παρακάτω συνταγή σε πρώτη φάση σήμερα θα σερβιριστεί σαν ορεκτικό με το ψωμάκι και θα φυλαχθεί όπως θα δείτε προς χρήση και γιατί όχι και κατάχρηση μιας και είναι υγιεινή, ελαφριά και εύκαιρη στο ψυγείο μας.

Πιπεριές διάφορες και ότι χρώμα έχουμε, καθαρισμένες από τα σπόρια και κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες ή κυβάκια ή ότι μας αρέσει. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι πιπεριά και καλοκαίρι και εμείς θα φυλάξουμε αυτή τη μυρωδιά στην κατάψυξη μας.

Συστατικά  

Για 1 ½  φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές χρειαζόμαστε επιπλέον:

1 μικρή πιπεριά τσίλι αποξηραμένη και ψιλοκομμένο ή μια πρέζα μπούκοβο (αν δεν μας αρέσουν τα πικάντικα το παραλείπουμε τελείως

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι μαϊντανός ή κόλιαντρος , φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το βάζο που θα το συντηρήσουμε

Χυμός ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε βάζα με καπάκι.

Βήμα 2

Γεμίζουμε το κενό με ελαιόλαδο και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και 15 ημέρες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για σάντουιτς, σαλάτες, ψητά κρέατα ,ψαρικά ή και λαχανικά. Εγώ το λατρεύω με ψητά μανιτάρια!

Βήμα 3

*Αν έχουμε πολλές πιπεριές και θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε για το χειμώνα , τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε, όπως και για το μείγμα νοστιμιάς ή relish. Τις βάζουμε μισή ώρα σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά και τις μεταφέρουμε σε nylon σακουλάκια τροφίμων. Τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και τα έχουμε έτοιμα ανά πάσα στιγμή!

Προσαρμογή συνταγής :

http://cooksjoy.com/blog/2013/10/how-to-freeze-jalapenos-freezing-jalapenos.html

http://cooksjoy.com/blog/2013/10/green-pepper-relish-bell-pepper-relish.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *