Loader

Μπάμιες chips

2014-09-21
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

27/9/14

Μπάμιες chips γιατί τρώγονται με το χέρι και είναι εξίσου τραγανά με τα πατατάκια. Δεν θυμίζει σε τίποτα γεύση μπάμιας αλλά έχει όλα τα θρεπτικά της στοιχεία. Επιπλέον είναι ψημένες στο φούρνο κάτι που τις κάνει επιπλέον υγιεινές σαν σνακ ή συνοδευτικό. Ετοιμάζουμε μια γρήγορη σος της επιλογής μας και παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία, γλείφοντας τα δάχτυλα μας.

ovenfriedokra (1) ovenfriedokra (5)

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού Tabasco ή κατά βούληση
  • 1/2 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
  • 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το ξινόγαλα, με το tabasco, αλατοπίπερο και το σκόρδο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και την αλείφουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού και αλευρώνουμε τις μπάμιες αφού τις τινάξουμε ελαφρά από το μείγμα που τις μαρινάραμε.

Βήμα 3

Τις τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 150C για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλατοπίπερο, αν θέλουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *