Loader

Κοκκινιστό κρεμμυδοπίλαφο με βασιλικό

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2φλ.ρύζι για πιλάφι

4φλ.νερό ή ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτεε

2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1κ.γλ.πάπρικα

Λάδι

1/2φλ.χυμός ντομάτας

1/2φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.βασιλικός φρέσκος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικακ αι το βασιλικό. Συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζωμό ή το νερό κάθε φορά που το απορραφάει μέχρι να τελείώσει. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να μείνει 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *