Loader

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγκιναράκια και βραστά αυγά

2015-08-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

7/8/15

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγκιναράκια και βραστά αυγά για ένα εξίσου πλούσιο γεύμα ή ορεκτικό. Πιάτα καλοκαιρινά, γρήγορα και ανάλαφρα πάντα στο ZannetCooks.gr.

lefteggpeasld (1) lefteggpeasld (2)

Συστατικά  

8 καρδιές αγκινάρας (από κονσέρβα)

3 αυγά βραστά

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες

1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού ξύδι

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ τον αρακά, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αγκιναράκια και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να σερβίρουμε το πιάτο σαν ορεκτικό, σαλάτα ή ελαφρύ γεύμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *