Loader

Δροσερή αγγουροσαλάτα με ανάμεικτο pesto

2015-01-04
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

10/1/15

Δροσερή αγγουροσαλάτα με ανάμεικτο pesto. Συνέχεια της χθεσινής συνταγής μας ,για να πειραματιστούμε πως το ίδιο pesto μπορεί να ταιριάξει σε κρύα, ζεστά ή ότι άλλα πιάτα τραβάει η όρεξη μας.

mixcucusld (3) mixcucusld (4)

Συστατικά  

1 μεγάλο αγγούρι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 αβοκάντο

1/3 του φλιτζανιού ανάμεικτο pesto ή ότι pesto προτιμάμε

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/4 του φλιτζανιού πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες

χυμό από ένα λεμόνι

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

λευκό ξύδι

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αγγούρι, την πιπεριά, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, αφού το ραντίσουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το pesto και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με λίγο λευκό ξύδι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο ανάλογα τα γούστα. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε.

Βήμα 3

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα αποβραδίς, χωρίς το λάδι , το ξύδι και το αλατοπίπερο και να τη σερβίρουμε την επόμενη ή να την βάλουμε σε μπολ για το γραφείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *