Loader

Γρήγορη μαρμελάδα κεράσι με chia seeds

2014-07-26
  • Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/7/14

Γρήγορη μαρμελάδα κεράσι με chia seeds. Τι είναι τα chia seeds , δηλαδή σπόροι chia; Μια ακόμη Super τροφή, οι σπόροι του φυτού chia, που ανήκει στην οικογένεια της μέντας και αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές Ω λιπαρών οξέων και πρωτεΐνης. Τροφή- φάρμακο για τους Αζτέκους, τους Μάγια και τους Ίνκας, με ξεχωριστές ιδιότητες για το σώμα και τον οργανισμό μας, αφού περιέχουν, περισσότερο από άλλες τροφές, Ωμέγα3, Ωμέγα6, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αποτελούν ιδανική τροφή για όσους γυμνάζονται, αφού αυξάνουν την αντοχή και κρατούν το σώμα ενυδατωμένο. Είναι σύμμαχοι κατά της λιγούρας και άρα σύμμαχοι για όσους προσέχουν το σώμα και τη διατροφή τους. Τους βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε αντικατάσταση του βουτύρου ή των αυγών σε σάλτσες, κέικ, μπισκότα και διάφορα γλυκά αλλά και φαγητά αφού με τα καλά τους λιπαρά οξέα μπορούν να «δέσουν» ωραιότατα τα υλικά μας, με υγιεινό τρόπο. Εμπρός λοιπόν, μην κάθεστε λεπτό!

Υ.Γ. Μιας και αναφέρθηκα στους Μάγια σας προτείνω συγχρόνως και τις κουκλίτσες της φωτογραφίας, γνωστές ως worry dolls,δηλαδή τις κούκλες των ανησυχιών,  όπου μου της έκανε δώρο ένα πολύ σημαντικό για εμένα πρόσωπο τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τον μύθο, αν εξομολογηθείς σε αυτές τις ανησυχίες σου πριν τον ύπνο, εκείνες σου απομακρύνουν κάθε κακή σκέψη.

cherrychiajam (2) cherrychiajam (3)

Συστατικά

  • ½ κιλό κεράσια
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας chia seeds

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο multi και τα λιώνουμε, τόσο όσο να παραμείνουν μικρά κομματάκια φρούτου.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Καλύπτουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο από 3-4 ώρες ή ιδανικά, όλο το βράδυ. Την επόμενη μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βάζο με καπάκι, που κλείνει αεροστεγώς και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι 7 ημέρες.

 

Κατηγορία Συνταγής: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *