Loader

Γλυκόξινο κοτόπουλο της μητερούλας από το Βόλο

2014-07-14
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/7/14

 Όπως μας έγραψε και η ίδια :«Παρότι εκ πρώτης φαίνεται απαιτητική συνταγή, είναι πραγματικά εύκολη και γρήγορη, και κατά γενική ομολογία πεντανόστιμη!» . Γλυκόξινο κοτόπουλο της μητερούλας από το Βόλο και καλή μας όρεξη.

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κοτόπουλο (φιλέτο στήθους ), 600-700γρ., κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα (κάθετα)
  • 2-3 πιπεριές πολύχρωμες, χοντροκομμένες (κάθετα)
  • 1 μέτριο καρότο σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικό υλικό)
  • ½ μπουκαλάκι soya sauce
  • λίγο ξίδι balsamico
  • ηλιέλαιο (το ελαιόλαδο μυρίζει έντονα και παράταιρα για το συγκεκριμένο πιάτο)
  • ένα κουταλάκι μέλι
  • ένα κουταλάκι corn flour (προαιρετικά)
  • αποξηραμένο σκόρδο & πάπρικα (γλυκιά)
  • μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα κάρυ, λίγο μπούκοβο (ή πιπέρι)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε καλά λίγο ηλιέλαιο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα τις πιπεριές και τα καρότα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε. (Ρίξτε το σκόρδο λίγο-λίγο, και κρίνετε την ποσότητα με βάση τη μυρωδιά που αναδίδεται – το αποξηραμένο σκόρδο μυρίζει πιο έντονα.)

Βήμα 4

Αφού ασπρίσει το κοτόπουλο, σβήνουμε φέρνοντας δυο γύρες πάνω από το τηγάνι το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το αλάτι (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μια πρέζα είναι αρκετή, γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή!). Προσθέτουμε τη σόγια σως και μισό ποτηράκι νερό (το πολύ!). Το μέλι επίσης.

Βήμα 5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για κανένα μισάωρο.

Βήμα 6

Τέλος, αφαιρούμε λίγο από το ζουμί, βάζοντάς το σε μια κούπα. Διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ. Επιστρέφουμε το ζουμί στο τηγάνι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μελώσει. Αποσύρουμε όσο υπάρχει ακόμα ζουμάκι. (Αν δε θέλουμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με το κορν φλάουρ (πήξιμο-μέλωμα), απλά βράζουμε με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να σωθεί το ζουμάκι. Προσοχή μη σας κολλήσει! Μείνετε από πάνω και ανακατεύετε κατά διαστήματα.) *Στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια και χυμό ανανά. Σ’ αυτή την περίπτωση αφαιρούμε, οπωσδήποτε, το μέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *