Loader

Αρωματικό ψαρονέφρι με κρύα sauce σταφίδας

2015-10-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/10/15

Αρωματικό ψαρονέφρι με κρύα sauce σταφίδας στο σημερινό μας μενού. Πολύ εύκολα και ας φαντάζει σαν ένα άλλο τύπου γκουρμέ πιάτο. Δοκιμάστε το αμέσως. Τα μυρωδικά, το πορτοκάλι, οι σταφίδες, κάνουν όλα μαζί ένα συνδυασμό που θα λατρέψετε. Όσο για τη sauce ήδη σκέφτομαι τρόπους αξιοποίησης , σε περίπτωση που περισσέψει. Γέμιση για ψάρι, μαζί με ψητό κοτόπουλο ή με κάποιο κουσκούς με ξηρούς καρπούς. Τρέχουν ήδη τα σάλια μου, μαζί με τη φαντασία.

tendraisor (2) tendraisor (3)

Συστατικά  

για το ψαρονέφρι:

1 ψαρονέφρι χοιρινό (περίπου 350-400gr. )

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά του γλυκού θρουμπί

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

για τη sauce σταφίδας:

½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα

Ξύσμα και χυμό ½ πορτοκαλιού

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε μπολ με βραστό νερό για15 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τη sauce. Χτυπάμε καλά να γίνει αλοιφή και την κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το θυμάρι ,το θρουμπί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα, πολύ καλά το κρέας αφού το πλύνουμε και το σκουπίσουμε . Ζεσταίνουμε το λάδι για το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό ταψί ή γκριλιέρα και ακουμπάμε το κρέας. Μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (και τις 4).

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε πάνω του λίγη από τη sauce. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά. Ή συνεχίζουμε αν θέλουμε το μαγείρεμα στην γκριλιέρα για άλλα 4-5 λεπτά.

Βήμα 4

Το βγάζουμε από το ταψί ή την γκριλιέρα και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Το κόβουμε σε φέτες και το ακουμπάμε σε πιατέλα με την υπόλοιπη sauce σταφίδας στο πλάι και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *