Loader

Αμπελοφάσουλα με ψητά ντοματίνια

2015-08-29
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/8/15

Αμπελοφάσουλα με ψητά ντοματίνια γιατί είναι το πιο καλοκαιρινό πιάτο, πράγματι. Οξινοδροσερό και γαργαλιστικά τραγανοπικάντικο, απλά, λιτά και νόστιμα.

grbeansrstdtom (2) grbeansrstdtom (4)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα βρασμένα
  • 15 ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας balsamico
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το balsamico, το σκόρδο και 3 κουταλιές από το λάδι.

Βήμα 2

Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι που να χωράνε τα ντοματίνια, χωρίς να περισσεύει πολύ. Περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και να καραμελώσει. Ρίχνουμε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4

Για να σερβίρουμε μεταφέρουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα υγρά από το ταψάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *