Loader

Αλμυρό κέικ antipasto

2014-03-08
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/3/14

8 Μαρτίου σήμερα φίλες και φίλοι, επισήμως η γιορτή της γυναίκας. Αυτού του ταλαιπωρημένου είδους και συνάμα τόσο λατρεμένου. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες από το ZannetCooks και να θυμάστε πως αυτού του είδους οι γιορτές υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν όχι για να μας θυμίζουν μια μόνο μέρα το χρόνο την αξία κάποιων πραγμάτων ή ατόμων. Αλμυρό κέικ antipasto η πρόταση μας, ένα σνακ ευέλικτο ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουμε!

antipastocakes (3)

Συστατικά  

1 φλιτζάνι γιαούρτι  ή κάποιο ντιπ γιαουρτιού που μας έμεινε 

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο  ή άλλο αντίστοιχο

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Αλατοπίπερο

Για το μείγμα antipasto:

¼ του φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

3-4 φέτες prosciutto ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός ή 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί με τη λιαστή ντομάτα, το βασιλικό, τις ελιές και το prosciutto και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το λάδι και το γιαούρτι. Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στο κέντρο το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το μείγμα antipasto και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε 3 ατομικές θήκες για κέικ ή σε μια κανονική φόρμα για ένα μεγάλο κέικ, ελαφρά λαδωμένες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφορμάρουμε και να τα σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μόνα τους σαν σνακ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *