Loader

Αλμυρό κέικ σιμιγδαλιού με λαχανικά

2015-08-31
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

31/8/15

Αλμυρό κέικ σιμιγδαλιού με λαχανικά για να βάλουμε περισσότερες βιταμίνες στη διατροφή μας και να δελεάσουμε τους μικρούς μας φίλους να κάνουν το ίδιο.

savsemcake (1) savsemcake (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό)
  • ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι αρακάς
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς
  • ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • Λάδι για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το γιαούρτι και το κρατάμε για 5 λεπτά στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά( εκτός από τη σόδα), με τελευταίο το νερό, για να δούμε μήπως χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο ώστε να αποκτήσουμε ένα παχύ αλλά ρευστό μείγμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ της επιλογής μας.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε αμέσως ώστε να μην κάτσει το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *