Loader

Κριθαρότο νηστίσιμο

2013-05-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά

1καρότο ψιλ/νο

1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

1κολοκυθάκι ψιλ/νο

1ποτήρι κριθαράκι μέτριο

Λάδι

Αλατοπίπερο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1λίτρο ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό, όπως κάνουμε το ριζότο και μόλις τελείώσει, αλά πριν τον απορροφήσει εντελώς σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να «κάτσουν» λίγο πάνω στο ζεστό μάτι και να φουσκώσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *