Loader

Ζηλευτή κοκοράδα

2014-10-30
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/10/14

Ζηλευτή κοκοράδα , τουτέστιν κόκορας παστιτσάδα , από την οπτική γωνία του ZannetCooks. Με ντομάτες και κόκορα από το χωριό, εξού και το όνομα!

kokorada (3) kokorada (5)

Συστατικά

  • 1 κιλό κόκορας, κομμένος σε μερίδες
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 2/3 του φλιτζανιού ροζέ ή κόκκινο κρασί
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού all spice ή μείγμα μπαχαρικών της επιλογής μας
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα στο λάδι και μόλις ροδίσει τον βγάζουμε με κουτάλα και τον κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί καλά ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 10-15 λεπτά να εξατμισθεί ελαφρά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτας ,όλα τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτές και το μέλι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μια ώρα, σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να δέσει όμορφα η σάλτσα.

Βήμα 4

Βράζουμε τα ζυμαρικά (ιδανικά) μέσα στη σάλτσα για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ή όπως αναγράφει η συσκευασία και σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του από πάνω και μπόλικο τυρί τριμμένο της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *