Loader

Η ομάδα μας

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ομάδα μας | 29/05/2013

Καλώς ορίσατε στο ZannetCooks!

 

 

zannetΤο όνομα μου είναι Γαλιγάλη Ζαννέτ και το ZannetCooks είναι ένας προσωπικός ιστότοπος που δημιουργήθηκε από τον άντρα μου, στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας μας, δηλαδή αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την αγάπη μου για την μαγειρική. Οι δυο μας είμαστε «η ομάδα» του ZannetCooks και αυτός είναι ο λόγος που άλλοτε γράφω στο πρώτο ενικό πρόσωπο και άλλοτε στο πρώτο πληθυντικό.

Όταν δημιουργήθηκε το site μας, το 2010, είχα ήδη ένα πολύ μεγάλο αρχείο εκτελεσμένων και καταγεγραμμένων συνταγών χωρίς όμως καθόλου φωτογραφικό υλικό. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι το χόμπι και η αγάπη μου για την μαγειρική θα πάρουν σάρκα και οστά και μάλιστα κάπου όπου θα μπορούσα να τα μοιραστώ με άλλους ανθρώπους. Γενικά δεν είχα καθόλου καλή σχέση με το ίντερνετ. Μου χρησίμευε συνήθως για να πάρω ιδέες για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.  Ωστόσο διάβαζα και έψαχνα σε περιοδικά, βιβλία και σε ότι έπεφτε στα χέρια μου. Πειραματιζόμουν καθημερινά και καθώς έμεινα και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην επαρχεία, είχα την ευκαιρία να καλλιεργώ στον κήπο μου και να μαγειρεύω πραγματικά με τα πιο φρέσκα υλικά.To ZannetCooks είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο μαγειρικής που μου δίνει την ευκαιρία πέρα από το να καταγράφω οτιδήποτε δημιουργώ στην κουζίνα μου, να μοιράζομαι παράλληλα μαζί με πολύ κόσμο, σκέψεις ,απορίες και γιατί όχι και συναισθήματα.

Οι περισσότερες συνταγές που θα βρείτε στο site έχουν φτιαχτεί από εμένα προσωπικά (πολλές από αυτές αρκετές φορές) εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, το ίντερνετ αλλά και τη διαθεσιμότητα των υλικών στην κουζίνα μου.Έχουν δοκιμαστεί πριν αναρτηθούν από τις οικογένειες μας και τους φίλους μας.Δεν ισχυρίζομαι πως είναι 100%  αποκύημα της δικής μου φαντασίας γιατί με τέτοια πληθώρα πληροφοριών γύρω μας, είναι δύσκολο να το ισχυριστεί κάποιος. Εν τούτοις αν κάποιες φορές, ακολουθήσω κατά γράμμα κάποια συνταγή που θα πέσει στα χέρια μου, δεν θα παραλείψω να αναφέρω την πηγή κάτι που θα ήθελα να συμβεί αντίστοιχα και στην περίπτωση δικών μου συνταγών.

Θα χαρώ πολύ να δω δικές σας παραλλαγές των συνταγών μας καθώς επίσης σχόλια, παρατηρήσεις ή ερωτήσεις. Η εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και μας βελτιώνει. Πολλά από τα αγαπημένα πιάτα που φτιάχνουμε και ξαναφτιάχνουμε όλοι στα σπίτια μας, θα έχετε παρατηρήσει πως γίνονται όλο και καλύτερα, γιατί με την επανάληψη, μαθαίνουμε να διορθώνουμε πιθανόν λάθη ή ατέλειες αλλά και να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε υλικά, με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα σχόλια στο site και στο facebook είναι ανοιχτά για όλους, όπως ακριβώς θα λέγατε τη γνώμη σας αν ήσασταν καλεσμένοι στο σπίτι μας. Αυτό σημαίνει πως, σχόλια προσβλητικά, αγενή ή υβριστικά θα διαγράφονται.

Τα υλικά μας είναι ως επί το πλείστον φρέσκα και σε ελάχιστες περιπτώσεις κατεψυγμένα ή κονσέρβας, κυρίως όταν πρόκειται για εισαγόμενα προϊόντα. Είμαι οπαδός των αληθινών τροφίμων και όχι των υποκατάστατων, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά. Χρησιμοποιώ αληθινό βούτυρο, όταν χρειάζεται, αν και όπου γίνεται το αντικαθιστώ με ελαιόλαδο. Την πρωτεΐνη την παίρνουμε από το κρέας, το ψάρι, τα όσπρια κλπ και όχι από σκόνες και χημικά παράγωγα. Σπιτικό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλους, αυτός είναι ο στόχος μας.

Σας ευχόμαστε καλά μαγειρέματα!